Duymadim.com

Bunudamı duymadın? Araç Bilgisayar Bilim Donanım Fragmanlar Genel Komedi Magazin Müzik Mobil Oyunlar Son Dakika Spor Teknoloji Uzay Video Yazılım İnternet Yeni teknolojiler Yeni telefonlar yeni haberler Nealaka nealaka ürünler acayip teknoloji teknoloji mobil hayat mobil dünya cep telefonu ilginç ürünler teknoloji harikası ürünler video fragman spor oyun oyunlar yeni oyunlar oyun haberleri

Bu gelişmeyle, araştırmacılar depresyonu saptayan tam bir laboratuar testine bir adım daha yaklaşmış oldular.

Araştırmacı Mark Rasenick, “Biz sizin depresyonda olup olmadığınızı daha da önemlisi seçilen antideprasan tedaviye cevap verip veremeyeceğinizi söyleyebileceğiz.” açıklamasında bulundu.

Rasenick ve Illinois Üniversitesindeki takımı, herhangi bir mental bozukluk hikayesi olmayan 16 kişinin beyin örnekleriyle; depresyona girerek intihar etmiş 16 kişinin beyinlerinden alınan örnekleri karşılaştırdı.

Beyinlerin çoğu erkeklerden sağlandı. Araştırmacılar tüm beyinlerde Gs alfa olarak bilinen bir proteinin varlığını saptadı. Fakat deprese grupta, bu protein hücre zarının özel bir yerine toplanmış haldeydi. Rasenick’e göre bu protein, serotonin gibi nörotransmitterlerin etkisinden sorumlu.

Bu proteinin bir depresyon biyomarkırı olarak kullanılabileceğine ve araştırmacıların bir kişinin depresyonda olup olmadığını belirleyen basit bir laboratuar testini ortaya çıkarmasına öncülük edeceğine inanılıyor.

Böyle bir testin geliştirilmesiyle, antidepresan tedavinin etkinliği 4 veya 5 gün gibi kısa bir sürede tespit edilerek hastaların doğru tedavi rejiminde olup olmadıklarını bulmak için aylarca devam eden bekleme çileleri ortadan kaldırılacak.

Konu ile ilgili çalışma 19 Mart 2008 tarihli Neuroscience Dergisinde yayımlandı.

No Responsed To This Post

Subscribes to this post comment rss or trackback url

Sorry the comment area are closed or not available for non registered member