Duymadim.com

Bunudamı duymadın? Araç Bilgisayar Bilim Donanım Fragmanlar Genel Komedi Magazin Müzik Mobil Oyunlar Son Dakika Spor Teknoloji Uzay Video Yazılım İnternet Yeni teknolojiler Yeni telefonlar yeni haberler Nealaka nealaka ürünler acayip teknoloji teknoloji mobil hayat mobil dünya cep telefonu ilginç ürünler teknoloji harikası ürünler video fragman spor oyun oyunlar yeni oyunlar oyun haberleri

rwd-bor-rou-sha

CSS temelli biçimlendirmenin, son yıllarda profesyonel web tasarımcılarından ziyade, her kesimden insanın kullanımı için, gerek Web 2.0 modasının, gerekse de W3C konsorsiyumunun standardlarında ÅŸart koÅŸmasından ötürü kullanımının artık kaçınılmaz olduÄŸu bir gerçek. (Ki Web konusunda kulağını hep ters taraftan tutan Microsoft’un SharePoint Portal Designer ve Expression Web adlı yazılımlarında da üstüne basa basa durulmaya baÅŸlanmış olması bunun bir göstergesi.)

Ancak “slice”lar, “div”ler ve “style” ların yerleÅŸimini yapmak, veyahut bunları sonradan düzenleyerek, tasarımda deÄŸiÅŸikliklere gitmek; eskiden FrontPage’de olduÄŸu gibi metin kutularını açıp,düzenleyip, içerisine HTML bileÅŸenleri ve formlar atıp, onları birer frame gibi kullanmak kadar kolay olmuyor. Blogunun temasını düzenlemek isteyen biri veya kurumsal sitesinde yerleÅŸim planını düzenlemek isteyen bir yönetici, ya metozori bir ÅŸekilde çarÅŸaf çarÅŸaf dökümanlar okuyor ve “ASCII Editor” üne çalakalem giriÅŸiyor, veya Dreamweaver yazılımını sökmek için iÅŸi gücü kenara koyuyor, kafayı kırana kadar CSS ve div kasıyor.

Ya da benzeri zorluklar, CSS de tanımlanan yerleri görsel olarak göremediğinden defalarca deneme yanılma yoluyla CSS düzenleyip, 3. parti programlarla önizlemeler yaparak zaman kaybeden web tasarımcıları veya kullandığı içerik yönetim yazılımında (portal,blog,forum,galeri,anket vb.) başlık,yazı gibi alanları düzenlemek isteyen kullanıcılarda da karşısına çıkıyor.

Özellikle sitelerin çoÄŸunda popüler içerik yönetim yazılımlarının kullanıldığını ve hızlı görsel düzenlemeye ihtiyaç olduÄŸunu gören Mozilla vakfı ve iÅŸ ortağı Skybound software, bu yaraya merhem olacak güzel bir yazılım ile çıkagelmiÅŸ : “Stylizer”

c36-bor-rou-sha1

Yazılım, içerisinde gömülü olarak bağımsız bir “Firefox 3″ web tarayıcısı barındırıyor ve doÄŸrudan bu yolla yaptığınız düzenlemelerin Gecko temelli tarayıcılarda önizleme alınması saÄŸlanıyor. (Seçenekler içinde IE7 ve Firefox görüntüleme seçilmiÅŸ) Aynı zamanda program, tamamen portatif olarak tasarlanmış. Yani istediÄŸinizde tek bir exe dosyasını flash diskinize atıp istediÄŸiniz yerde kullanabilirsiniz. Toplamda da sadece 9,2MB yer kaplıyor.

Birçok içerik yönetim yazılımı ile uyumlu olan yazılım, aynı zamanda kendi yazdığınız web sitelerinin de CSS biçimlendirme dosyasını kolayca düzenlemenize, ve yaptığınız değişiklikleri de olduğu gibi kaydetmenize olanak tanıyor. Bu özellik, özellikle Wordpress, Joomla! gibi içerik yönetim sistemlerini kullanarak site hazırlayan webmasterların çok işine yarayacak.

Aynı zamanda yazılım içerisinde yaptıklarınızı gerçek zamanlı görebilmeniz, CodeGrid sistemi ile hataları anında düzeltebilmeniz, çift tıklama ile herhangi bir alandan renk seçim renklendirmede kullanabilmeniz, Şerit metre ile piksel cinsinden ölçüm yapabilmeniz gibi hoş özellikler var.

Ha tabi bir de düzenlemeyi istediğiniz bölgenin kodlarını tek tıklama ile bulmanızı sağlayan Bullseye aracı, özellikle yeni başlayanlar ve zaman kazanmak isteyen tasarımcılar için hayat kurtarıcı bir araç.

dc3-bor-rou-sha

Tüm düzenmelerin yapılmasından sonra, ister dosya sisteminize, ister programdan çıkmadani FTP nize giriş yaparak web sunucunuza düzenlenmiş CSS dosyanızı anında kaydedebilir ve değişiklikleri hemen hayata geçirebilirsiniz.

Tabi düzenlenen biçimlerin, bütün web tarayıcılarında sorunsuz çalıştığını ve W3C uyumlu olacak şekilde kaydedildiğini sanırım söylememe gerek yok.

Programın iki ayrı türü bulunuyor.
Kısıtlı özelliklere sahip “Basic” ve tüm özellikleri kullanabildiÄŸiniz “Ultimate” sürümü.

Aslında Mozilla’nın projeler kısmında bahsetmesi üzerine bedava olacağı düşünülse de, her iÅŸe yarayan ve hayat kurtaran yazılımda olduÄŸu gibi, bu yazılım için de Ultimate sürümü için 140 USD kadar bir bedel ödemeniz gerek. ancak özellik kısıtlaması olmadan, 14 gün boyunca bütün özelliklerini kullanabiliyorsunuz.

Yazılımı incelemek, ekran görüntülerini görmek ve tanıtım videosu için BURADAN

Yazılım özelliklerine bakmak için ise BURADAN

Dipnot : Site, QuickTime videosu içeriyor, İzlemek için QuickTime eklentinizin kurulu olması gerekmekte.

No Responsed To This Post

Subscribes to this post comment rss or trackback url

Sorry the comment area are closed or not available for non registered member