Duymadim.com

Bunudamı duymadın? Araç Bilgisayar Bilim Donanım Fragmanlar Genel Komedi Magazin Müzik Mobil Oyunlar Son Dakika Spor Teknoloji Uzay Video Yazılım İnternet Yeni teknolojiler Yeni telefonlar yeni haberler Nealaka nealaka ürünler acayip teknoloji teknoloji mobil hayat mobil dünya cep telefonu ilginç ürünler teknoloji harikası ürünler video fragman spor oyun oyunlar yeni oyunlar oyun haberleri

Lüküs derken kolayı kastettim.
Aslında Web 2.0′ın net bir tarifi yok.Buna raÄŸmen kullanıcı entegrasyonu,interaktivite,fonksiyonalite gibi tabirler kullanabiliriz.
Web 2.0′ın en iyi örneklerinden birisi şüphesiz “tag claud”.Önceden aramalarda anahtar sözcükleri site yöneticileri belirlerken artık her kullancı etiketler(tag) sayesinde kendi anahtar sözcüklerini oluÅŸturuyor, bu sözcüklerde bulutlar halinde toplanıp aramada büyük kolaylık saÄŸlıyor.
Sitenin içeriğine göre bir sürü reklam arasından en uygununu seçen Google Adsense de iyi bir Web 2.0 örneği.
ÇeÅŸitli html kodlarla kötü kiÅŸisel siteler yapmak yerine Blogspot‘ta blog açmak bir Web 2.0 mantığı.
Tabii ki Web 2.0′ın “gradient” arka planlar ve büyük Verdana fontlar kulanmak gibi çeÅŸitli görsel özellikleride var.
Åžimdi de biraz Web 2.0 standartlarına uygun “lüküs hayat” sitelerinden örnekler:

del.icio.us:Sitede kendi sık kullanılanlarınızı ekleyip online olarak saklayabiliyorsunuz.Ayrıca sık kullanılanlarınızı paylaşıyor,etiketler altında grupluyor,baÅŸkalrının etiketlerini inceleyerek yeni siteler keÅŸfediyorsunuz.Yahoo tarafından satın alınan siteyi Browser’ınıza düğmeler ekleyerek de kullanabilirsiniz.

web-2-0

Wikipedia: Bu siteyi hepimiz biliyoruz herhalde.Literatüre öyle yerleşti ki, artık her türlü kullanım kılavuzu,içerik yönetim sistemi wiki olarak algılanıyor.Kullanıcı aynaklı bir bilgi kaynağı olması nedeniyle bir Web 2.0 örneği.
Youtube:Yine tüm içeriÄŸin kullanıcı tarafından oluÅŸturulması Youtube’u Web 2.0 uygulaması haline getiriyor.
Flickr:Yükle,paylaş,keşfet,oyna.Flickr kullanım sisteminden içeriğine,görünüşüne kadar tam anlamıyla Web 2.0 standartlarında.Galeri sitelerinin etkileşimli hale gelmesi Web 2.0 kavramının ortaya çıkışında etkin rol oynamış.
Google docs&spreadsheets:Kısacası online word ve excel hizmeti.Bilgisayarındaki word dosyalarını yükleyebilir,istediğin zaman bakabilir,düzenleyebilir,paylaşabilir,okunması için yayınlayabilir ve birlikte düzenlemeye açabilirsiniz.
Blogger: Blogger’de her gün 175.000′den fazla blog açılıyor.Bloglar kiÅŸisel yayıncılıkta çok önemli bir nokta.Gerçi Türkiye’de henüz geliÅŸme aÅŸamasında ama yabancı ülkelerde medyaya alternatif,büyük firmalara yön veren güçlü bloglar var.Ayrıca Technorati gibi blog takip ve arama siteleride Web 2.0 uygulamaları .
Bloglines: Bloglines web tabanlı bir rss okuyucu. Rss’i bilmeyenler için kısaca her gün birçok siteye girip zaman kaybetmiyorsunuz.Sitelerin rss’lerini yükleyip tüm güncellemeleri,haberleri burdan takip ediyorsunuz.Ayrıca sitenin Image Wall adlı uygulaması da sadece bloglardaki resimleri gösteriyor.Gelen ilginç resimlerle gülüp eÄŸleniyorsunuz.
Myspace

No Responsed To This Post

Subscribes to this post comment rss or trackback url

Sorry the comment area are closed or not available for non registered member